Region

"Odjednom su počeli da izlaze kao mravi": Detalji sukoba navijača splitskog Hajduka i policije na auto-putu

Komentari

Autor: Index.hr, Jutarnji.hr

22/05/2022

-

11:57

"Odjednom su počeli da izlaze kao mravi": Detalji sukoba navijača splitskog Hajduka i policije na auto-putu
"Odjednom su počeli da izlaze kao mravi": Detalji sukoba navijača splitskog Hajduka i policije na auto-putu - Copyright Facebook.com/Dnevnik nervoznog Hajdukovca od rođenja

veličina teksta

Aa Aa

Auto-put A1 prema Splitu otvoren je jutros nakon sinoćnog sukoba navijača Hajduka i policije, prilikom čega su dve osobe ranjene iz vatrnog oružja, a još desetine su povređene.

Državno tužilaštvo Hrvatske saopštilo je da je dežurni zamenik županijske državne tužiteljke u Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici, u saradnji sa MUP-om, izvršio uviđaj.

Prema nezvaničnim saznanjima Indexa, navijači splitskog Hajduka, njih oko 1.600 u autobusima, kombi vozilima i putničkim automobilima vraćali su se sa utakmice u Zagrebu sa Dinamom. U jednom trenutku navijači su samoinicijativno stali na auto-putu A1 kod odmorišta "Desinec" i tako blokirali sve trake u pravcu Karlovca.

Prema rečima svedoka, više stotina navijala tada je počelo sa neredima, a na tom mestu u tom trenutku nalazilo se svega nekoliko policajaca. Zbog kolone koja se ubrzo formirala na auto-putu sporo je stizala policija iz Karlovca, piše Index.

Policijski službenici su zbog odbijanja napada prema više osoba upotrebili silu, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najverovatnije od vatrenog oružja, dve osobe koje su neposredno sudelovale u napadu na policijske službenike te je povređeno 10-ak policijskih službenika. Svi povređeni su van životne opasnosti.

Kakvo je stanje ranjenih?

Takođe prema nezvaničnim informacijama, jedan navijač je upucan u nogu, a drugi kod rebera. Kako prenosi HRT, jedan  je hospitalizovan u karlovačkoj bolnici, ima teže telesne povrede.

"Primili smo osobu koja je bila na mestu događaja, međutim, nejasna je uloga u svemu tome. Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni učesnik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva "propucavanja", odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrelnoj rani potkolenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro", rekao je za HRT Suad Crnica, subspecijalista plastične hirurgije.

Jedna od žena koja je bila svedok rekla je za Index da je bila uplašena nakon što je izbio incident. Kako je rekla, kada su prošli naplatne rampe, čudili su se što se stvara čep u saobraćaju. Navodi da su se nekoliko kombija i vozila zaustavili u dva reda iza izlaza sa pumpe. 

"Odjednom su sa svih strana počeli izlaziti kao mravi. Bili smo prvi iza njih i nije bilo nimalo ugodno, iskreno ja sam bila prestravljena. Krenuli su peške prema pumpi i policijskom vozilu", rekla je ona.

Policija je najavila da će danas održati u 14 sati vanrednu konferenciju za medije zbog incidenta koji se noćas dogodio.

Preporuka za vas

Komentari (2)

Dojčilo

22.05.2022 14:01

Hrvatska je smešna tvorevina odnosno proizvod jedne nakaradne tvorevine koja se zove EU a koju je napravio krupni američki kapital i koja se ne pita apsolutno ni za šta!! Ne u EU! Živela Srbija!!

Megido

22.05.2022 14:02

A zašto se čuditi ovim besnim navijačima? Pa to je davno prorečeno! Pišući o ljudima poslednjih dana sveta kakvog poznajemo apostol Pavle je opisao upravo takve spodobe kao iz ovog članka. Tako između ostalog, Pavle piše: ,, U poslednjim danima nastaće naročito teška vremena. Jer ljudi će biti sebični, pohlepni za novcem, hvalisavi, oholi, hulnici, nezahvalni, neverni, bezosećajni prema drugima, nespremni za bilo kakav dogovor, klevetnici, bez samosavladavanja, okrutni, bez ljubavi prema dobroti, izdajnici, tvrdoglavi i ponosni. (2. Timoteju 3:1-5). Da li je Pavle preterao ili je opisao upravo naše dane?

Evropa