Region

Nevreme u delovima Hrvatske, padao grad veličine oraha

Komentari

Autor: Tanjug, Index, Zagorje

25/05/2022

-

21:09

Nevreme u delovima Hrvatske, padao grad veličine oraha
Nevreme u delovima Hrvatske, padao grad veličine oraha - Copyright Printskrin/Index.hr, facebook Zagorje International, Hrvoje Hranjec

veličina teksta

Aa Aa

Nevreme praćeno jakim gradom pogodilo je danas popodne delove Hrvatske, a najteže su pogođeni Zagorje i područje Varaždina, prenose hrvatski mediji.

Štete će tek biti procenjene, ali, kako kažu meštani Zagorja, tamo gde je padao grad štete na usevima su totalne, a osim useva stradali su i pojedini prozori, a prvenstveno automobili, javlja Zagorje.com Nešto posle 17 sati šire varaždinsko područje pogodilo je snažno nevreme praćeno vetrom i gradom. Komadi leda mestimicno su bili veličine oraha, a za kratko vreme prekrili su travnjake i ulice.

Oštećenih automobila bilo je i u delovima Varaždina, a u Vinici, Sračincu, Trnovcu, Bartolovcu i drugim okolnim mestima, grad je izazvao štete na voćnjacima i vinogradima, javljaju Varaždinske vijesti.

Mediji su izvestili i da je u celom Međimurju padao grad veličine oraha. Kako prenosi Hina, nevreme je izazvalo velike štete na objektima i poljoprivrednim površinama pri čemu je uništena gotovo polovina hrvatske proizvodnja cveća.

 

Stradalo područje u opštini Veliki Bukovec, gde je padao grad veličine teniskih loptica, obišao je varaždinski župan Anđelko Stričak. Na području opštine je smešteno 40 posto hrvatske proizvodnje cveća, a nakon nevremena ni jedan plastenik i staklenik nije ostao neoštećen.

U Krapinsko-zagorskoj županiji najgore je prošlo područje Huma na Sutli. Župan Željko Kolar izjavio je Hini da je teško proceniti štetu, ali je sigurno ogromna - pre svega na krovovima, krovnim prozorima, ogromnom broju automobila, dok je šteta na poljoprivrednim zasadima koje je grad zahvatio uz Sutlu, uz granicu sa Slovenijom totalna.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa