Region

Miloš Medenica negirao krivicu na saslušanju

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2022

-

09:54

Miloš Medenica negirao krivicu na saslušanju
E-Stock/Petar Jovanović - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, negirao je krivicu na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Miloš Medenica je uhašen juče na podgoričkom aerodormu Golubovci po sletanju aviona iz Beograda, a njegova majka je privedena krajem aprila takođe na aerodromu kada je pokušala da otputuje za Beograd i od tada je u pritvoru.

Nakon saslušanja u sredu popodne u SDT-u Milošu Medenici je određen pritvor do 72 sata.

On je negirao da ima veze sa stvaranjem kriminalne organizacije, švercom cigareta, drogom, nezakonitim držanjem oružja, saopšteno je podgoričkim Vijestima.

Njegov advokat Stefan Jovanović rekao je za podgorički dnevnik da je postupak označen tajnim i da će njegov branjenik biti izvecen pred istražni sud u roku od 72 sata, koji će se odrediti o eventualnom produženju pritvora.

Prema podacima koje je Crnoj Gori dostavio Europol, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Njegova majka, bivša predsednica Vrhovnog suda uhapšena je zbog sumnje da je kao član ove kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj.

Advokat Jovanović rekao je da je Milošu Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

On je rekao i da Miloš Medenica nije bio dostupan nadležnim organima zbog lečenja na jednoj klinici, a kada je lečenje završeno on je došao u Podgoricu i, kako kaže, predao se organima gonjenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa