Region

I dalje traje potraga za avionom koji je juče nestao sa radara u Hrvatskoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/05/2022

-

07:57

I dalje traje potraga za avionom koji je juče nestao sa radara u Hrvatskoj
I dalje traje potraga za avionom koji je juče nestao sa radara u Hrvatskoj - Copyright Google Maps, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj i dalje traje potraga za avionom Cesna 182, koji je nestao sa radara juče u 11.25 sati na širem području Slunja.

Avion je leteo iz pravca Splita prema Nemačkoj, a u njemu su bile četiri osobe. Prema podacima policije, pilot nestalog sportskog aviona "Cesna" državljanin je Švajcarske, dok su dvoje putnika nemački državljani, a jedna osoba hrvatski.

U potrazi učestvuje velik broj pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja, policije i civilne zaštite, navodi portal Index.

Podsetimo, avion je juče krenuo iz Splita ka Nemačkoj, a oko 11.25 mu se gubi svaki trag. Hrvatska služba za vazdušni saobraćaj obavestila je Operativni centar civilne zaštite o nestaloj letelici tipa Cesna i to severno od Rakovice, na visini od 2.300 stopa, koja je prolazila pored Splita i kretala se ka Nemačkoj, javili su hrvatski mediji. Ekipe policije i spasilaca odmah su izašle na teren.

"Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavestio Operativno-komunikacijski centar MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija" naveli su juče u Civilnoj zaštiti. Na koordinate netanka upućeni su i članovi Hrvatske gorske službe sapasavanja i policija. Iz Uprave civilne zaštete MUP-a saopšteno je da je Državna interventna jedinica civilne zaštite u pripravnosti. 

Damir Danilović iz Policijske uprave Karlovačke županije izjavio je juče da se za avionom traga u šumovitom i brdovitom predelu, da su vremenski uslovi loši, kao i da za njim traga više od 100 ljudi.

"Cesna", registracionih oznaka D-EGLF, registrovana je u Nemačkoj i u vlasništvu je letačkog kluba Bajer Leverkuzen. Proizvedena je 1979. godine u Francuskoj. 

 

Komentari (0)

Evropa