Region

Filip Korać pušten iz hrvatskog pritvora uz uslovnu i novčanu kaznu

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2022

-

16:46

Filip Korać pušten iz hrvatskog pritvora uz uslovnu i novčanu kaznu
Filip Korać pušten iz hrvatskog pritvora uz uslovnu i novčanu kaznu - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Filip Korać, kog su mediji označavali kao jednog od vođa zemunskoga klana, osuđen je danas u Zagrebu zbog falsifikovanja hrvatskog pasoša na jednu godinu zatvora, uslovno pet godina i novčanu kaznu od 75.000 kuna (oko 10.000 evra).

Koraću je ukinut istažni zatvor u kojem se nalazio od kada se sam pre mesec i po dana pojavio u zagrebačkom zatvoru Remetinec i saopštio da želi da se preda jer je Hrvatska za njim raspisala poternicu.

Advokat osuđenog Goran Preglej smatra da je kazna preoštra.

Iznoseći svoju obranu pred sudom Korać je priznao da je imao i koristio falsifikovani hrvatski pasoš. Tvrdio je da je pašoš koristo jer se bojao za život i da mu pretilo ubistvo.

Zagrebački Jutarnji list piše da je Korać osoba iz srpskog krim-miljea kojeg su mediji prozivali kao jednoga od čelnika srpskog zemunskoga klana i osobu povezanu s vrhom crnogorskog škaljarskog klana.

Navode i da je Korać osoba koja je punila stupce medija u susednim zemljama u kontekstu obračuna dva crnogorska kriminalna klana - škaljarskog i kavačkog u kojima je do sada širom sveta likvidirano više desetina osoba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa