Region

Jutarnji: Filip Korać sam došao u zatvor i predao se hrvatskoj policiji

Komentari

Autor: Jutarnji list, Tanjug

30/04/2022

-

09:15

Jutarnji: Filip Korać sam došao u zatvor i predao se hrvatskoj policiji
Jutarnji: Filip Korać sam došao u zatvor i predao se hrvatskoj policiji - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Filip Korać, koji važi za "desnu ruku" Luke Bojovića, od utorka se nalazi u zagrebačkom zatvoru Remetincu gde je sam u pratnji advokata došao s nepoznate lokacije kako bi učestvovao u krivičnom postupku koji se protiv njega u tajnosti vodio zbog falsifikovanja isprava, piše hrvatski Jutarnji list.

Kako navodi Jutarnji, protiv Koraća su pokrenute istražne radnje zbog posedovanja falsifikovanog hrvatskog pasoša, te mu je u tajnosti bio određen istražni zatvor u odsustvu, a za njim je Hrvatska bila raspisala međunarodnu poternicu i evropski nalog za hapšenje.

Korać je, dodaje se, po svemu sudeći, saznao za to, pa je u pratnji zagrebačkog advokata Gordana Pregleja došao pred Remetinec rekavši da mu je određen istražni zatvor, nakon čega je pritvoren.

Preglej je za Jutarnji list potvrdio ovu informaciju, ali je rekao da ne može da iznese više detalja.

Zagrebački list navodi da je u Srbiji protiv Koraća bio pokrenut postupak zbog podsticanja na ubistvo, ali da je on obustavljen zbog nedostatka dokaza, tako da je postupak zbog falsifikovanja hrvatskog pasoša jedini aktualni postupak koji se protiv Koraća vodi.

Prethodno su i beogradske Novosti objavile da je Korać uhapšen u Hrvatskog pre nekoliko dana kao i da mu je identitet potvrđen na osnovu otisaka prstiju koje je hrvatska policija posredstvom Interpola prosledila srpskim kolegama.

U trenutku hapšenja Korać je kod sebe imao lažna dokumenta.

Komentari (0)

Evropa