Region

Krivokapić: Pokušaj rušenja prve demokratske vlade u kojoj nema DPS-a

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2021

-

16:12

Krivokapić: Pokušaj rušenja prve demokratske vlade u kojoj nema DPS-a
Krivokapić: Pokušaj rušenja prve demokratske vlade u kojoj nema DPS-a - Copyright Tanjug/Marina Maksimović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Zdravko Krivokapić ponovo se danas obratio javnosti saopštenjem u kojem kaže da je opet okrivljen za neposlušnost onima koji smatraju da treba da upravljaju njegovom glavom i njegovim odlukama samo zato što je predsednik vlade koji ne prihvata ucene.

Nakon sinoćnjih oštrih reči izgovorenih u parlamentu, kada je poslanike optužio da su "politički licemeri, lažovi i nemoralni", Krivokapić je uoči današnjeg glasanja u parlamentu o nizu zakonskih akata, poverenju ministri Leposaviću na njegov zahtev i rezoluciji o Srebrenici o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, Krivokapić tvrdi da je sve što se dešava poslednjih dana samo, kako kaže, "finale onoga što se, otkako je formirana vlada, pripremalo i sistematično gradilo".

 

 


A to je, kako tvrdi premijer, pokušaj urušavanja i diskreditacije prve demokratske vlade u istoriji Crne Gore, vlade bez Demokratske partije socijalista (DPS).

"Nije to slučajnost, već uigran i dobro pripreman scenario. Uprkos svemu - uspećemo. Moramo svi zajedno uložiti maksimalne napore u cilju stabilizacije političkih prilika. U ovom trenutku to je naša najsvetija dužnost i obaveza pred vama, građanima, jer je to jedina mera odgovorne, mudre i zrele državne politike", naveo je Krivokapić.

"Dijalog s predstavnicima parlamentarne većine"

U tom cilju će, naveo je, u najskorijem roku, pokrenuti dijalog sa svim predstavnicima parlamentarne većine. Građane je pozvao da veruju u "zajedničku veličanstvenu izbornu pobedu 30. avgusta prošle godine".

"A ja ću do kraja ostati na braniku zaštite interesa svih građana Crne Gore, makar me i tri puta gore osuđivali i neću nikada pristati na ucene kojima se od mene traži da za cenu mog ostanka na čelu vlade izdam zakletvu koju sam, u trenutku mog imenovanja, vama najličnije dao", naveo je Krivokapić.

Poručio je i da po cenu bilo koje funkcije nikada neće prihvatiti da, kako kaže, "stvaramo društvo u kom samo partijama pripada ono narodno, ono državno, u kom je opet partijski apetit najčešće primarni motiv".

"Takvu pobedu nisam želeo jer to i nije pobeda. Zbog takvog puta opet sam uslovljavan, opet mi prete gubitkom poverenja, a narodu produbljivanjem tenzija. Opet sam okrivljen za neposlušnost onima koji smatraju da treba da upravljaju mojom glavom i mojim odlukama samo zato što sam premijer koji ne prihavata ucene", navveo je Krivokapić.

Dodao je da je teško, kako kaže, "biti dete demokratije, njegovo prvorođenče, glas njegovog vapaja, a ovde mislim na sve nosioce današnje vlasti, teško je biti prvi, sejati po rođenju, znati sve, a tek učiti, kako se postaje narodu dostupan nakon trideset godina apsolutne nedostupnosti".

Preporuka za vas

Burno u Skupštini Crne Gore: Krivokapić napustio sednicu posle verbalnog incidenta, Abazović se izvinio u ime Vlade

Komentari (0)

Evropa