Region

Velika šteta od bujičnih poplava u BiH, stanje u Tuzlanskom kantonu složeno

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

19:15

Velika šteta od bujičnih poplava u BiH, stanje u Tuzlanskom kantonu složeno
Velika šteta od bujičnih poplava u BiH, stanje u Tuzlanskom kantonu složeno - Copyright Printscreen/klix.ba

veličina teksta

Aa Aa

Katastrofalne poplave prouzrokovale su ogromnu štetu na području opštine Čelić, na severoistoku BiH, a stanje u Tuzlanskom kantonu je i dalje izuzetno složeno.

U bujičnim poplavama juče u popodnevnim satima najteže su stradali Čelić, naselja Ratkovići, Brnjik, Šibošnica, Humci i Drijenča.

"Na prostoru opštine Čelić je oko 200 stambenih objekata poplavljeno, a oko 20 pomoćnih objekata je potpuno uništeno. Lokalni putevi su devastirani, a voda je ušla i u nekoliko privrednih subjekata, tako da je i danas situacija u Čeliću veoma teška", izjavio je danas za Fenu Nermin Okanović, komandant Opštinskog štaba Civilne zaštite (CZ) i pomoćnik opštinskog načelnika za CZ.

Dodao je da je uznemirenost i dodatnu bojazan kod stanovništva izazivaju prognoze koje najavljuju mogućnost novih padavina.

Opštinski štab civilne zaštite je doneo Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode, sve službe su stavljene u funkciju zaštite i spašavaja ljudi i materijalnih dobara, rekao je Okanović.

Opštini su, kazao je, u ovom trenutku najpotrebnije mašine za raščišćavanje ulica, rečnih korita i pristupa seoskim naseljima, a prioritet je i obezbeđivanje snabdevanja pijaćom vodom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa