Region

Tegeltija: Otvorimo granice Otvorenom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2022

-

11:08

Tegeltija: Otvorimo granice Otvorenom Balkanu
Zoran Tegeltija - Copyright EPA/CHRISTIAN BRUNA

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, koji je u ulozi posmatrača učestvovao na samitu Otvoreni Balkan u Ohridu, poručio je da treba otvoriti granice Otvorenom Balkanu, kao i da on ne želi da gleda kako roba i kamioni iz BiH stoje na granicama, dok oni koji pripadaju zemljama Otvorenog Balkana nesmetano prolaze.

"Niko u BiH nema pravo da naše građane i našu poslovnu zajednicu dovodi u tu situaciju", istakao je je Tegeltija u intervjuu za Politiku.

Kaže da je Otvoreni Balkan odličan projkat, "inicijativa koja pruža mogućnost da sami odlučujemo šta želimo i u kojoj niko nikome ne nameće rešenja".

"Predsednik Vučić predložio je da zajednički formiramo jedan tim koji će se baviti problemima i nuditi zajednička rešenja za sve zemlje Zapadnog Balkana i da pokušamo zajednički da delujemo. Predlog da zajednički analiziramo naše resurse energenata i hrane i da jedni drugima pomognemo u tom projektu, znak je da Otvoreni Balkan nudi rešenja", rekao je Tegeltija.

Kako kaže, ova inicijativa treba da unapredi pre svega ekonomsku saradnju između naših zemalja.

"Kada koristi od toga budu videli i građani i poslovna zajednica, onda Otvoreni Balkan može da postane sve što mi želimo u ovom trenutku", poručio je Tegeltija.

Dodao je da će pokušati još jednom da članovima Predsedništva BIH iznese razloge zbog kojih BiH treba da bude deo Otvorenog Balkana.

"Poruke da treba da budemo deo ove inicijative koje dolaze iz poslovne zajednice mnogo su glasnije od nemuštih izgovora političara koji su suprotnog stava", rekao je Tegeltija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa