Region

Zdravko Krivokapić formira Demohrišćansku stranku?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/06/2022

-

09:48

Zdravko Krivokapić formira Demohrišćansku stranku?
Zdravko Krivokapić formira Demohrišćansku stranku? - Copyright EPA-EFE/FILIP SINGER/BORIS PEJOVIC/Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografiju logoa sa slovima DH, što su crnogorski mediji protumačili kao najavu osnivanja stranke.

Povod za takvo tumačenje je to što je Krivokapić u jednom intervjuu najavio mogućnost osnivanja stranke koja bi ponela ime Demohrišćanska stranka, a koja bi, prema njegovim rečima, mogla da pomiri dva jaka ekstremizma.

"Razmišljam o tome jer političke partije, svako jutro kad pogledaju vide svoj rejting, mene to ne interesuje. Ali da bi se politička slika u Crnoj Gori promenila, mora da postoji neka jaka partija centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i na nekin način anulira njihovo delovanje", rekao je Krivokapić.

Drugi razlog za tumačenje o osnivanju stranke je i što su ove sedmice Krivokapićevi najbliži saradnici, nekadašnji ministri u njegovoj vladi Jakov Milatović i Milojko Spasić formirali politički pokret Evropa sad. Iako je bilo nagađanja da će Krivokapić biti član tog pokreta, ovom fotografijom, bivši premijer Crne Gore otvorio je sumnju u to da će ipak formirati zasebnu partiju.

Podsetimo, Krivokapić, koji je univerzitetski profesor na političku scenu Crne Gore došao je na krilima koalicije čija okosnica je bila Demokratski front, kao nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" na parlamentarnim izborima održanim 30. augusta 2020.

Posle tih izbora, parlamentarnu većinu formirali su Demokratski front, Demokrate i Građanski pokret URA Dritana Abazovića, a formirana je ekspertska vlada u čijem sastavu je jedini političar bio Dritan Abazović. Vlada Zdravka Krivokapića oborena je u Skupštini Crne Gore 4. februara kada joj je uz glasove DPS izglasano nepoverenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa