Region

U Grčkoj i dalje potraga za nestalim državljanom Severne Makedonije

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2022

-

12:26

U Grčkoj i dalje potraga za nestalim državljanom Severne Makedonije
U Grčkoj i dalje potraga za nestalim državljanom Severne Makedonije - Copyright Prinstscreen YouTube/Halkidiki Travelravde

veličina teksta

Aa Aa

Operacija potrage za makedonskim turistom koji je nestao u uzburkanom moru kod Posidija na Halkidiju u Grčkoj nastavlja se danas helikopterima i brodovima, kao i prethodna dva dana, javlja makedonska agencija MIA.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije je navelo da je zdravstveno stanje dvojice građana koji su juče i prekjuče spaseni iz mora dobro. Oni se nalaze u bolnici i očekuje se da će uskoro biti pušteni.

Za jednim od trojice turista se 18 sati tragalo, a oni su nestali kada su posle rođendanske proslave ušli u more na plaži Miti, ne obazirući se na jak vetar i talase.

Kako je prenela Telma, 30-godišnjeg državljanina Severne Makedonije pronašao je teretni brod koji je plovio pod zastavom Gibralatra.

Gradonačelnica Kasandre Anastasija Halkija rekla je za solunski portal da je pronađeni državljanin Severne Makedonije najverovatnije preživeo više od 18 sati u moru zahvaljujući dobroj kondiciji i smirenosti, navodi Plus info.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa