Region

Čeka se rasplet u Crnoj Gori, Uljarević: Aktuelna Vlada neodrživa

Komentari

Autor: RTCG

12/07/2022

-

09:37

Čeka se rasplet u Crnoj Gori, Uljarević: Aktuelna Vlada neodrživa
Čeka se rasplet u Crnoj Gori, Uljarević: Aktuelna Vlada neodrživa - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelna Vlada Crne Gore je neodrživa, izjavila je direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević i ocenila da je izvesnije skraćenje mandata Skupštini i održavanje prevremenih izbora u oktobru, za kada su zakazani i lokalni u 11 crnogorskih opština.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG ocenila da je Crna Gora u političkoj krizi koja traje i ima svoje uspone i padove, a ovo je, kaže, jedan od tih intenzivnijih perioda.

"Biće pred nama nekoliko mučnih meseci. Po mom sudu ova vlada je neodrživa, imajući u vidu da jedan od centralnih aktera koji je podržava u parlamentu, a koji samostalno ima 30 poslanika, dakle DPS, ako vi izgubite toliko odjednom, vi ste znači došli u problem", rekla je Uljarević.

Ostaje, kaže, da se vidi kako će se situacija rešiti na tehničko-operativnom nivou.

"Da li će se ići na izglasavanje nepoverenja vladi, izglasavanja nove, po mom sudu to je manje moguća varijanta. Čini mi se izvesnije skraćenje mandata Skupštini Crne Gore i prevremeni parlamentarni izbori, te njihovo spajanje s oktobarskim, znači onih 11 lokalnih izbora", rekla je Uljarević.

Ocenjuje da sve to pokazuje da će aktuelna vlada ostati u tehničkom mandatu, pa ostaje da se vidi "da li će se njeni akteri setiti šta znači razumevanje koncepta tehničkog mandata u odnosu na ono što su spočitavali vladi Zdravka Krivokapića".

"A zbog građana bih naglasila da to znači samo obavljanje tekućih poslova, a nikako donošenje nekih velikih odluka koje mogu imati posledice po sistem i državu Crnu Goru", rekla je Uljarević.

Podsetimo, nakon što je Vlda Crne Gore na sednici u petak usvojila predloženi Temeljni ugovor sa SPC, Demokratska partija socijalista na sednici predsedništva te stranke odlučila je da otkaže poverenje vladi Dritana Abazovića u Skupštini Crne Gore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa