Region

Rama: Ako ne prođe francuski predlog u Severnoj Makedoniji, odvojeno ćemo ka EU

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2022

-

21:29

Rama: Ako ne prođe francuski predlog u Severnoj Makedoniji, odvojeno ćemo ka EU
Tanjug/AP/Manu Fernandez - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da će tražiti odvajanje pristupnog procesa i otvaranje pregovora Albanije sa EU u slučaju da Skupština Severne Makedonije ne prihvati francuski predlog o rešavanju spora sa Bugarskom.

Kako prenosi Reporteri, albanski premijer je naveo da se nada da će rezultati sednice makedonskog parlamenta biti pozitivni i da će poslanici prihvatiti francuski predlog.

Ako se to ne desi, poručio je, odmah sutradan će zahtevati razdvajanje procesa pristupanja Albanije i Severne Makedonije.

U makedonskom parlamentu je u toku sednica na kojoj poslanici raspravljaju o francuskom predlogu o ukidanju bugarskog veta i nastavku pregovaračkog procesa za dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU. Sednica je bila prekinuta odmah nakon početka, ali je nastavljena posle podne.

Inače, u Skoplju je završen današnji protest protiv francuskog predloga o ukidanju bugarskog veta i deblokadi pregovora o evrointegracijama Severne Makedonije. Organizatori su najavili novi protest za sutra u 11 sati, prenela je agencija MIA. Grupa demonstranata je, ipak, ostala ispred Sobranja.

Komentari (0)

Evropa