Region

Borelj u Crnoj Gori: Ne dozvolite da vam drugi događaji skrenu pažnju od puta ka EU

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2022

-

13:35

Borelj u Crnoj Gori: Ne dozvolite da vam drugi događaji skrenu pažnju od puta ka EU
Žozep Borelj - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je političke lidere u Crnoj Gori da ne dopuste da im drugi događaji skrenu pažnju sa najvažnijeg, a to je ubrzanje pristupanja Evropskoj uniji.

"Mislim da politički lideri ovde u Crnoj Gori treba da utvrde strateški prioritet i da se ubrza pristupanje Crne Gore EU, i da ne dopuste da ih drugi događaji skrenu sa tog najvažnijeg poduhvata", rekao je Borelj.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova Rankom Krivokapićem u Podgorici primetio da je prošlo dosta vremena bez napretka evropskog puta Crne Gore.

"Da bi ova priča bila uspešna, postoji više zahteva koji se odnose na reforme u oblasti vladavine prava", dodao je Borelj.

Crna Gora je, kako je naveo, u poslednjih deset godina kontinuirano i u potpunosti usklađena sa pozicijama i odlukama EU u oblasti spoljne i bezbednosne politike.

"Tu spada i vaša posvećenost restriktivnim merama protiv Rusije", naveo je Borelj, prenela je Mina.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

15.07.2022 23:20

"Borelj u Crnoj Gori: Ne dozvolite da vam drugi događaji skrenu pažnju od puta ka EU" - Јер небеско је за малена царство, а ЈевРопско увјек и довјека.

Evropa