Region

Knežević: Utvrditi da li je Milović napustio Crnu Goru

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

10:06

Knežević: Utvrditi da li je Milović napustio Crnu Goru
Knežević: Utvrditi da li je Milović napustio Crnu Goru - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera DF-a i predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Milan Knežević zatražio je da nadležni organi, Uprava policije i SDT, daju odgovor da li je službenik policije Ljubo Milović, koji je osumnjičen u izveštaju Europola za saradnju sa kavačkim kriminalnim klanom, na ilegalnom prelazu napustio Crnu Goru.

"Ukoliko je to tačno, onda je jasno da je imao dojavu i logistiku upravo iz struktura koje je trebalo da ga procesuiraju zbog sumnji koje mu se stavljaju na teret. Ali ako se ispostavi da je Milović na legalnom granicnom prelazu napustio Crnu Goru, onda se otvara bezbroj novih pitanja, a i na postojeća nemamo odgovor", rekao je Knežević za portal RTCG.

Kako je istakao, u svakom slučaju, nakon ove poslednje akcije SDT-a s pravom se postavlja pitanje da li će tužioci Milivoje Katnić i Saša Čađenovic odgovarati zbog zloupotrebe službenog položaja i prikrivanja dokaza.

"Nemam dilemu da je njihova krivica već sad utvrđena i da bi nadležni organi trebalo da reaguju u skladu sa zakonima", naglasio je Knežević.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petar Lazović koga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona, Europol, označila kao člana kavačkog kriminalnog klana uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva 18. jula.

Policija je pretresla hotel „Podgorica“, kao i restoran "Grahovac" u Opštini Nikšić.

Mediji su ranije spekulisali da je Milović napustio Crnu Goru, ali potvrde nema.

Portal "Libertaspreš" objavio je da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio početkom maja, nakon što su objavili dokumenta Europola, formiranje novog predmeta povodom, navodnih, kriminalnih poslova Lazovića i Milovića.

Uz Specijalnog tužilaštva tada su saopštili da je specijalni tužilac Saša Čađenović, 20. januara 2022. godine doneo odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.

I bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić smatrao je da “nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića”.

“On je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima i o svim radnjama pravovremeno je obaveštavao pretpostavljene, što je doprinelo otkrivanju počinilaca teških krivičnih dela. Nikada se ne hapse vlastiti agenti. Makar nisu do sada”, rekao je u Katnić u maju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa