Region

Demokratski front: Izlaz iz krize resetovanje odnosa od 30. avgusta 2020.

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2022

-

11:46

Demokratski front: Izlaz iz krize resetovanje odnosa od 30. avgusta 2020.
Demokratski front: Izlaz iz krize resetovanje odnosa od 30. avgusta 2020. - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Demokratski front izlaz iz, kako navodi, kulminirajuće krize u Crnoj Gori vidi u resetovanju odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. i manjinskih stranaka.

Kako je saopšteno iz ovog saveza, formiranjem tehničke vlade bi, kažu, bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prevremenih parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora. Oni podsećaju da je njihov stav od početka bio da je vlada Dritana Abazovića osuđena na propast i da je bilo samo pitanje dana kada će se to desiti.

Krah prethodne vlade Zdravka Krivokapića i aktuelne Abazovićeve izvršne vlasti DF vidi u nedobronamernom mešanju stranih ambasada u procesu njihovog formiranja.

Crnogorska javnost je, poručuju, juče nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC "suočena i sa ozbiljnim optužbama premijera Abazovića da je ministar odbrane i koordinator svih službi bezbednosti, Raško Konjević, naručio njegovo ubistvo".

"Ukoliko tome dodamo i ranije optužbe premijera Abazovića da su neki ministri i poslanici, koji podržavaju ovu vladu, povezani sa kriminalnim klanovima, onda je više nego jasno da se samo čekala prva prilika da se javnost obavesti kako je Abazovićeva vlada završila svoj rad....", saopšteno je iz DF.

Oni su poručili da bi, poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori, bilo važno da politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže "pomoć" bilo koje inostrane adrese".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa