Region

U Mostaru napadnuto vozilo iz pratnje predsednice Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2022

-

11:10

U Mostaru napadnuto vozilo iz pratnje predsednice Republike Srpske
U Mostaru napadnuto vozilo iz pratnje predsednice Republike Srpske - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nepoznata osoba svojim automobilom preprečila je u Mostaru put i otrgnula rotaciono svetlo sa službenog automobila pratnje predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.  Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je identifikovano lice koje je oštetilo službeno vozilo Predsedništva.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, incident se dogodio juče, kada je, kako se navodi, nepoznata osoba vozilom marke "hundaji" preprečila put i sa službenog vozila Republike Srpske otrgla rotaciono svetlo i bacio ga van puta.

Navodi se da je o ovom incidentu mostarsku policiju obavestio službenik Republike Srpske koji je bio u pratnji predsednice Željke Cvijanović.

On je prijavio da se napad dogodio na magistralnom putu M-17 na Bišću polju. O događaju su upoznati nadležni tužilac i Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH, preneo je sarajevski portal Klix.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, kako prenosi Srna, kazao da je ovo lice identifikovala policija Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), da je od ranije poznat policiji, kao i da će biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Lukač je rekao novinarima u Banjaluci da je nepoznato lice službenom automobilu preprečilo put, izašlo iz vozila i otkinulo rotaciju.

Dodao je da vozilo koje je napadnuto nije bilo u pratnji predsednice Srpske Željke Cvijanović, odnosno da nije reč o koloni vozila.

"Reč je o automobilu koji se inače koristi za pratnju predsednice Srpske, ali je ovog puta samostalno, pod rotacijom, vozilo mnogo ranije na mesto gde je predsednica trebalo da stigne", precizirao je Lukač.

Inače, kako su preneli sarajevski mediji, ovaj incident se dogodio juče u Mostaru.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa