Region

Načelnik policije o Cetinjaninu koji je pucao na napadača i stravičnom zločinu: Ubica pokazivao promene u ponašanju

Komentari

Autor: RTCG

13/08/2022

-

16:05

Načelnik policije o Cetinjaninu koji je pucao na napadača i stravičnom zločinu: Ubica pokazivao promene u ponašanju
Tanjug/AP/Risto Bozović, Facebook/Socijaldemokrate Cetinje - Copyright Tanjug/AP/Risto Bozović, Facebook/Socijaldemokrate Cetinje

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Crne Gore Aleksandar Bošković rekao je da Cetinjanin N.K, koji je pucao juče na napadača Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji. On je naveo i da još nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

"Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se N.K. obezbedio i da bi se obezbedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku", kazao je Bošković, za TVCG.

On je rekao da su istražne radnje i dalje u toku. "Preliminarno možemo da saopštimo da je ovo lice poslednjih dana pokazivalo određene promene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelje za juče bio zakazan lekarske pregled”, naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo. 

On dodao i da je završena obdukcija tela napadača.

"Ja u ovom trenutku ne mogu, bez odobrenja VDT, da iznosim više detalja taj nalaz će biti dostavljen VDT-u. Na telu izvršioca ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja”, naveo je Bošković.

On je kazao kako je, nakon razmene vatre sa policojom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K, ali da se ne zna da li je smrt nastupila nakon pucnja policije ili građanina.

Bošković je rekao da je policija oko 15. 30 časova dobila informaciju  da je u naselju Medovina došlo do pucnjave.

Kaže i da je policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao na njih. On je dodao da u pitanju nije bila "višesatna akcija" već da je napad trajao pola sata ili 45 minuta.

Podsetimo, na Cetinju se juče dogodila tragedija kada je napadač Borilović iz lovačke puške ubio deset osoba, među kojima i dvoje dece. Motivi napada se i dalje utvrđuju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa