Region

Abazović: Tragedija kakvu Crna Gora ne pamti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/08/2022

-

22:00

Abazović: Tragedija kakvu Crna Gora ne pamti
Abazović: Tragedija kakvu Crna Gora ne pamti - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Dritan Abazović posetio je povređene u bolnici nakon pucnjave na Cetinju i rekao da će Vlada Crne Gore proglasiti trodnevnu žalost zbog velike tragedije.

"Svi smo šokirani, molimo građane Crne Gore da mislima budemo uz porodice poginulih, da žrtve koje su ranjene od kojih su neke na svu sreću van životne opasnosti, da se sve završi kako treba", rekao je on ispred cetinjske opšte bolnice Danilo I, gde je sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem posetio dvoje povređenih.

Kako je ranije naveo, na Cetinju se dogodila "tragedija koju Crna Gora ne pamti".

"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prestonice Cetinje", napisao je predsednik crnogorske Vlade.

On je najavio i da će Vlada Crne Gore proglasiti trodnevnu žalost "zbog velike tragedije koja se dogodila u Prestonici Cetinje".

Podsetimo, u petak popodne na Cetinju se dogodila tragedija kada je muškarac, Vuk Borilović, pucao na građane i usmrtio 10 osoba, među njima dvoje dece. Napadač je takođe stradao nakon što je na njega pucao građanin.

Šestoro ranjenih, među kojima je i jedan policajac, prevezeni su u bolnicu.

Prinskrin/RTCG, Facebook/Vuk Borilović

 

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin obratio se nakon ovog događaja i izneo dosadašnja saznanja policije, te da nije poznato šta su motivi za ovaj tragičan čin.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B. sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest", dodao je on, prenele su Vijesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa