Region

Policija podnela krivičnu prijavu protiv monahinje Cetinjskog manastira, razlog – zastava Crne Gore

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTCG

06/08/2022

-

21:06

Policija podnela krivičnu prijavu protiv monahinje Cetinjskog manastira, razlog – zastava Crne Gore
Policija podnela krivičnu prijavu protiv monahinje Cetinjskog manastira, razlog – zastava Crne Gore - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uprava policije Crne Gore podnela je krivičnu prijavu protiv S.S. zbog povrede ugleda Crne Gore, nakon što je skinuta državna zastava sa ograde Cetinjskog manastira.

Kako se navodi u saopštenju policije, danas je prijavljen incident ispred manastira.

"Službenici Uprave policije na Cetinju su, postupajući po prijavi da je ispred Cetinjskog manastira došlo nepoznato lice i pretilo sveštenim licima nakon čega je postavilo državnu zastavu na ogradu manastira koju je jedna monahinja skinula i bacila na tlo, preduzeli sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja", piše u saopštenju. 

Da je protiv monahinje pokrenut postupak potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"Ne morate je voleti, ali je morate poštovati! Zakoni važe za sve jednako. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv S.S, koja se sumnjiči za krivično delo - povreda ugleda Crne Gore", naveo je Adžić.

Objavljen je snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi da monahinja skida crnogorsku zastavu sa ograde manastira, ali se ne vidi gde je zastava na kraju završila. Takođe, na snimku se ne vidi da li je pre toga došlo do konflikta sa osobom koja je zastavu postavila na ogradu.

U međuvremenu, na ogradu manastira je okačeno još zastava Crne Gore.

Od potisivanja Temeljnog ugovora sa SPC 3. avgusta u Podgorici su vidljive tenzije, a građani su noć uoči potpisivanja blokirali prilaz vili Gorica u kojoj je ugovor potpisan. Protest nezadovoljnih građana nastavio se i u toku dana.

Stavljanje tačke na Temeljni ugovor pokrenulo je i političku krizu u Crnoj Gori, pa su tako inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi podneli poslanici DPS, Socijaldemokratske i Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa