Region

Deset žrtava ubice sa Cetinja: Prvo pucao na podstanare, pa otvorio vatru na komšije, povređeni se bore za život

Komentari

Autor: Vijesti, Euronews Srbija

13/08/2022

-

10:42

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Napadač koji je sinoć na Cetinju usmrtio 10 osoba, a potom je i sam ubijen u okršaju, prvo je otvorio vatru svoje podstanare, među kojima je bilo i dvoje dece, a onda narednih 45 minuta pucao na komšije, pokazuju najnovija saznanja o zločinu kakav Crna Gora ne pamti. Telo ubice koji je usmrćen u obračunu nakon ubilačkog pohoda poslato je na obdukuciju i čeka se više informacija.

Prema dosadašnjim saznanjima i nezvaničnim informacijama do kojih su podgoričke Vijesti došle u policiji, napadač Vuk Borilović je najpre ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg dečaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata. Potom je, kako se navodi, kroz prozor pucao i u njihovu majku N.P.M.

Kako tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije, nakon što je ubio članove ove porodice, on je pozvao supruga ubijene žene i rekao: "Pobio sam i tvoju i moju familiju".

Napadač je zatim otvorio vatru i ubio još sedmoro ljudi. U komšijskoj kući ubio je dva sugrađanina, D.D. i D.D, dok je na pragu kuće ubio njihovog sina R.D. (56), koji je pokušao da se skloni u kuću kada je počela pucnjava. Takođe, ranjen je unuk stradalih A.D.

Vuk Borilović se zatim pucao i usmrtio komšiju M.M. (37), a kako navode Vijesti i svog ujaka G.Đ. (54). Nakon toga, on je usmrtio i komšinice A.R. (52) i D.R. (51).

Ranio je još četvoro komšija, kao i jednog policajca.

Tanjug/AP/Risto Božović

 

Direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin, rekao je sinoć da je za sada poznato da je Borilović na prve žrtve, svoje podstanare, pucao oko 15.30 časova.

"Pucao je na porodicu čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja, lovačke puške, lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja, kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest".

Brđanin je rekao da još uvek nisu poznati motivi za ovaj postupak, te da će javnost biti obaveštena kada bude bilo više informacija.

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su sinoć da je troje ranjenih operisano i da su smešteni u Jedinici intenzivne njege.

Iz Urgentnog centra KCCG su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović izjavila je medijima da su u tu ustanovu, nakon tragedije na Cetinju, primljene četiri povređene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti. U saopštenju KC CG navedeno je da je jedna od četiri ranjene osobe stabilno i van je životne opasnosti, kao i da je smeštena na Klinici za neurohirurgiju. 

Ko je ubica?

Vuk Borilović je rođen 21. novembra 1988. godine na Cetinju, gde je završio osnovnu školu. Srednju brodomašinsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Tanjug/AP/Risto Bozović, Facebook/Vuk Borilović

 

On je prema nezvaničnim saznanjima ovog portala pre par dana svoju suprugu i decu odveo u Herceg Novi. Borilović je pucao na ljude u blizini svog mesta stanovanja.

Nadležni navode da nije jasno što je podstaklo ubicu na ovako gnusan čin, u kome je i sam ubijen.

"Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima”, kazao je Brđanin.

Njega je, kako je prema nezvaničnim saznanjima rekla dežurna  tužiteljka Andrijana Nastić, upucao građanin.

Komentari (0)

Evropa