Region

Abazović u susret glasanju o poverenju Vladi: Neka padne da osveži

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Vijesti, Tanjug

18/08/2022

-

13:06

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je u novom videu povodom 100 dana vlade da je njegov kabinet ispunio sve što je obećao. "Ne ostavljamo ništa za sutra, sve odmah i sad, za čistu, zelenu i evropsku Crnu Goru", rekao je on.

Abazović je nabrojao sve što je njegova vlada uspela da uradi od aprila do danas, a na kraju poručio: "Neka padne da osveži".

"Za 100 dana imali smo oko 100 međunarodnih aktivnosti, sreli smo se sa 120 međunarodnih zvaničnika, 40 ambasadora, devet premijera, desetak predsednika država, 13 evrospkih zvaničnika... Posetili smo deset država, dok su tri delegacija na najvišem nivou bile naši gosti", kaže Abazović.

Dodaje da je delagacija Vlade "posetila Ukrajinu, da je stigla u Kijev i pružila bezrezervnu podršku predsedniku Volodimiru Zelenskom".

"Pravda je krenula, došlo je do tektonskih poremećaja. Referome koje smo pokrenuli u Tužilaštvu omogućila su najveća hapšenja za kriminal i korupciju u istoriji države. Završili smo korekciju zakona o poreklu imovine i brzo će se naći pred poslanicima - imovinu koja je pokradena, vratićemo građanima", naveo je Abazović.

Kaže da je suzbijen šverc cigareta preko Luke Bar i "da je Crna Gora imala najveću zaplenu u Evropi".

"Verovali ili ne, sve to samo za 100 dana, a ima još toga. Radimo da tešku jesen i zimu što spreminje dočekamo", rekao je Abazović.

Skupština Crne Gore sutra će raspravljati o nepoverenju Abazovićevoj Vladi po inicijativi koju su pokrenuli DPS, SDP, SD i drugi.

Slogan "Neka padne, da osveži" obeležio je izbore 30. avgusta 2020, kada je Demorkatska partija socijalista nakon 30 godina vlasti prešla u opoziciju.

"Sutra ću saopštiti zanimljive činjenice"

On je u Bijelom Polju rekao da, ako sutra u parlamentu ne bude izglasano nepoverenje njegovoj vladi, spreman je da se odmah nađe održivi model vlasti do izbora, a ukoliko padne, neka nova većina, kazao je, traži model izlaska iz političke krize.

„Na jesen se predviđa energetska kriza u Evropi, a mislim da sve to treba da čekamo spremni. Jako je neodgovorno da imate političare koji zbog svojih frustracija to dovode u pitanje. Ukoliko idemo u rebalans sledeći mesec možemo zemlji obezbediti uštede“, kazao je Abazović novinarima.

Ukoliko vlada padne, kaže Abazović, neka druga većina koja se konstituiše sa DPS-om traži modalitet za izlazak iz krize, ali onda nema povratka na staro.

O pominjanju njegovog imena u pozitivnom i negativnom kontekstu u medijima, govoriće sutra u parlamentu i izneti, kaže, neke za njega zanimljive detalje. "Rekao sam da je 19. avgust momenat kad ću da saopštim zanimljive činjenice. Sutra ću pričati na sve teme", ponovio je premijer, preneli su podgorički mediji.

Abazović je u Bijelom Polju bio sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem koji je novinarima rekao da bi bila bruka da bude smenjen premijer koji je potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom ckrvom

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa