Region

Abazović: Nemam ništa protiv da se formira nova većina, videćemo da li će biti još inicijativa o nepoverenju vladi

Komentari

Autor: RTCG

17/08/2022

-

16:47

Abazović: Nemam ništa protiv da se formira nova većina, videćemo da li će biti još inicijativa o nepoverenju vladi
Abazović: Nemam ništa protiv da se formira nova većina, videćemo da li će biti još inicijativa o nepoverenju vladi - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da nema ništa protiv toga da se konstituiše nova parlamentarna većina, te da će, u vezi s inicijativom za izglasavanje nepoverenja njegovoj vladi, poštovati sve što bude legitimna odluka crnogorskog parlamenta.

Ponovio je da je relaksiran u susret sednici, 19. avgusta, za kada je zakazano glasanje o nepoverenju Vladi Crne Gore.

"Ako je neko mislio da ćemo da sprovodimo tuđe politike, za rad tuđih interesa, prevarili su se", rekao je Abazović, navodeći da je nekome najvažnije pitanje na svetu Temeljni ugovor, opština Zeta, zaštita brda Gorica...

Poručuje da Vlada Crne Gore vodi autonomnu politiku: "Svi imaju svoje prioritete, ako treba da se konstituiše nova većina u Skupštini Crne Gore, nemam ništa protiv", kazao je Abazović, navodeći da bi eventualno nova većina trebalo da se iskristališe što pre.

Ako ne prođe inicijativa o nepoverenju njegovom kabinetu, kako je rekao, već narednog dana može se videti šta dalje da se radi: "Ako se desi da prođe, mi ćemo se povući iz procesa", rekao je Abazović, preneo je portal RTCG.

Abazović je rekao da Crna Gora ima značajnije izazove sa kojima se mora susresti, naročito na jesen.

"Videćemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa. Videćemo šta će i sa njom biti, ako se 19. ne dogodi ništa. Što se mene tiče, ja sam potpuno relaksiran. Mislim da smo u 100 dana uradili mnogo stvari. Zemlja treba da ide dalje u stabilnost", poručio je Abazović.

Nove medijske napise u kojima se njegovo ime dovodi u vezu sa Skaj aplikacijom nazvao je "halucinacijama".

"Što se tog dela tiče, i kako se do toga došlo, to je van zakona i biće o tome malo priče", rekao je Abazović.

On je tokom uništavanja zaplenjenih cigareta novinarima u Nikšiću kazao da nastavljaju sa beskompromisnom borbom protiv organizovanog kriminala i šverca cigareta.

Abazović je rekao da je proces suzbijanja šverca cigareta jedan od najznačajnijih procesa koje sprovodi vlada na čijem je čelu, ali i problema sa kojim se zemlja suočava.

Smatra da šverc cigareta, uz šverc kokaina, predstavlja okosnicu oko koje se finansiraju određene strukture, čak i političke, zbog čega je, kaže, i nastala panika u vezi sa radom ove vlade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa