Region

Direktor uprave crnogorske policije formirao komisiju za ocenu postupanja prilikom tragedije na Cetinju

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2022

-

16:32

Direktor uprave crnogorske policije formirao komisiju za ocenu postupanja prilikom tragedije na Cetinju
Direktor uprave crnogorske policije formirao komisiju za ocenu postupanja prilikom tragedije na Cetinju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Uprave crnogorske policije Zoran Brđanin doneo je odluku o formiranju četvoročlane komisije za ocenu postupanja službenika policije prilikom tragedije na Cetinju, u kojoj je Cetinjanin Vuk Borilović (34), 12. avgusta iz lovačke puške ubio deset sugrađana, prenosi podgorički Dan pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U odgovoru iz MUP je precizirano da su članovi komisije dva glavna policijska inspektora iz Uprave policije, od kojih je jedan predsednik komisije, jedan član je predstavnik sindikata Uprave policije i četvrti član komisije je predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se dodaje, preduzete su aktivnosti prikupljanja i analize obaveštenja, dokaza, te izuzimanje video-snimaka sa nadzornih kamera koje se nalaze u blizini mesta ovog tragičnog događaja.

"U proceduri je izrada zapisnika i mišljenja, te će ocena komisije u odnosu na postupanje policijskih službenika na Cetinju 12. avgusta, biti završena u najkraćem mogućem roku", naveli su iz MUP-a.

U nezapamćenoj tragediji u naselju Medovina na Cetinju, 12. avgusta popodne, Cetinjanin Vuk Borilović usmrtio je iz lovačke puške deset sugrađana i ranio šest. Nakon toga i on je lišen života, a još uvek se utvrđuje da li ga je usmrtio policajac ili sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa