Evropa

Policija pretresla kuću Borilovića, pronađen novac i osam metaka za lovačku pušku

Komentari

Autor: Vijesti

16/08/2022

-

10:22

Policija pretresla kuću Borilovića, pronađen novac i osam metaka za lovačku pušku
Tanjug/AP/Risto Bozović, Facebook/Socijaldemokrate Cetinje - Copyright Tanjug/AP/Risto Bozović, Facebook/Socijaldemokrate Cetinje

veličina teksta

Aa Aa

Policija je pretresla kuću Vuka Borilovića koji je ubio deset osoba na Cetinju, među kojima i dvoje dece, potvrđeno je u Upravi policije.

U njegovoj kući je pronađeno 4.200 evra i osam metaka za lovačku pušku, prenose Vijesti. Kako je ranije rečeno, Borilović je ubistva izvršio poluautomatkskom lovačkom puškom iz koje je pucao na komšije iz velike blizine.

Podsetimo, Borilović je najpre usmrtio troje svojih podstanara, od kojih dvoje dece, potom je pucao na komšije. Policiji je prijavljeno da je došlo do pucnjave u 15.30, a kako su naveli iz policije, već nakon tri minuta patrola se našla na licu mesta.

U međusobnoj pucnjavi između policije i napadača policijski službenici su ipalili 20 metaka, a jedan policajac je ranjen u glavu. Borilović je preminuo nakon tog okršaja i ima pet prostrelnih rana, od kojih nije sigurno koja ga je usmrtila, jer je na njega pucao i sugrađanin N.K.

Žrtve tragedije na Cetinju sahranjene su u nedelju, kada je održana komemoracija, dok je, kako je potvrdio načelnik kriminalističke policije u podgoričkom odeljenju bezbednosti Zoran Bašanović rekao je za televiziju RTCG da je Borilović sahranjen maltene tajno, u krugu najuže porodice.

U policiji je saslušan N.K. u svojstvu građanina i pušten na slobodu, ali mu je oduzeto oružje. Jedan od rođaka ubijenih, Tiodor Radunović zatražio je na komemoraciji žrtvama na Cetinju zatražio je da se N.K. ne tereti krivično.

''Da ta deca koju taj čovek ima, ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovek ne tereti'', kazao je Radunović i poručio da je to herojski čin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa