Region

I dalje životno ugrožena jedna od tri ranjene osobe u pucnjavi na Cetinju

Komentari

Autor: Vijesti

15/08/2022

-

08:20

I dalje životno ugrožena jedna od tri ranjene osobe u pucnjavi na Cetinju
Cetinje - Copyright Facebook/Socijaldemokrate Cetinje, Tanjug/AP/Risto Božović, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od troje pacijenata koji se i dalje nalaze na intenzivnoj nezi u Kliničkom centru Crne Gore, gde su hospitalizovani zbog povreda dobijenih tokom pucnjave na Cetinju u petak, i dalje je životno ugrožen, ali se njegovo stanje poboljšava.

Direktor Klinike za anesteziju Goran Marjanović rekao je za TV Vijesti da su dve pacijentkinje od juče ujutru van životne opasnosti, te da imaju brojne povrede koje ih vitalno ne ugrožavaju.

"Očekujemo da će u sledeća dva, tri dana preći na odeljenjsko lečenje i da će provesti tamo sedam do deset dana", rekao je on.

U najtežem stanju je pacijent koji je i prvi hospitalizovan nakon pucnjave, u kojoj je dobio teške povrede i od početka je kritično.

"Postoji trend poboljšanja i kod njega, ali je i dalje životno ugrožen, sa tendencijom da ide na bolje", rekao je Marjanović.

Tanjug/AP/Risto Božović

 

Dodao je da taj pacijent od sinoć spontano diše, počeo je da integriše svest, da razume i pokazuje značajan napredak. 

"Zbog obilnosti povreda koje ima još uvek ga vodimo kao životno ugroženog", dodao je.

Četvrti pacijent je u subotu ujutro otpušten na kućno lečenje, nakon što je bio na 24-časovnoj opservaciji na odeljenju neurohirurgije.

Marjanović je rekao da među hospitalizovanima nije bilo maloletnika.

Tri pacijenta su operisana, dok pacijent koji je pušten na kućno lečenje nije hirurški zbrinjavan. Istakao je i da su imali dobru podršku sa Zavodom za transfuziju i da ni u jednom trenutku nisu oskudevali u krvi i krvnim derivatima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa