Region

Ko je čovek koji je pucao u Borilovića? Porodice žrtava traže da se oslobodi krivične odgovornosti

Komentari

Autor: RTCG, Tanjug

14/08/2022

-

12:46

Ko je čovek koji je pucao u Borilovića? Porodice žrtava traže da se oslobodi krivične odgovornosti
Cetinje - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Posle komemorativne sednice danas u Vladinom domu na Cetinju, Tiodor Radunović, čija su dva člana porodice ubijena kada je u petak Vuk Borilović ubio 10 i ranio šest osoba, obratio se predstavnicima vlasti sa molbom da Cetinjanin, koji je pucao u ubicu Vuka Borilovića, bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje krivično delo.

Radunović je pozvao da se odgovornosti oslobodi čovek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju.

"Da ta deca, koju taj čovek ima, ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovek ne tereti”, kazao je Radunović i poručio da je to herojski čin.

Nakon njegovog kratkog obraćanja u sali su se čuli aplauz i reči podrške, prenosi RTCG.

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala, Aleksandar Bošković, kazao je sinoć u Dnevniku TVCG da Cetinjanin N.K, koji je pucao na Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji.

"Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se N.K. obezbedio i da bi se obezbedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku", kazao je Bošković juče za TVCG.

Čiji metak je presudio?

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom događaja na Cetinju, a kako su naveli, nakon preduzimanja svih neophodnih mera i radnji koje su u toku, sprovođenja veštačenja po naredbi tužilaštva i saslušanja svedoka-očevidaca, doći će se do dokaza ko je ubio Borilovića.

Tanjug/AP/Risto Božović

 

Policija navodi da je jedan od njihovih projektila pogodio osumnjičenog i teško ranio napadača, posle čega je on prestao da puca. Nezvanično, po nalazima obdukcije, napadač ima pet prostrelnih rana, a još sinoć je dežurna tužiteljka navela da je na Borilovića pucao i jedan od građana.

"Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B", navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da to potvrđuju i izjave svedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 časova.

"Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti", piše u saopštenju.

Još nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

Dve osobe van životne opasnosti

U Kliničkom centru Crne Gore od posledica ranjavanja u pucnjavi na Cetinju, leče se tri pacijenta od kojih su dva trenutno van životne opasnosti, dok je treći pacijent i dalje životno ugrožen.

Kako je saopšteno iz KČG četvrti pacijent je pušten na kućno lečenje.

“Pacijent koji je bio smešten na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore otpušten je na dalje kućno lečenje”, saopšteno je iz KČG.

Još dve osobe su ranjene u pucnjavi na Cetinju, a juče je iz cetinjske bolnice saopšteno da su van životne opasnosti.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa