Region

U Sloveniji snažan vetar rušio drveće i nosio krovove, nekoliko povređenih u Ljubljani

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2022

-

19:43

U Sloveniji snažan vetar rušio drveće i nosio krovove, nekoliko povređenih u Ljubljani
U Sloveniji snažan vetar rušio drveće i nosio krovove, nekoliko povređenih u Ljubljani - Copyright Printscreen YouTube/Weather News Europe

veličina teksta

Aa Aa

Snažan vetar danas popodne zahvatio je Sloveniju, čupajući krovove i rušeći drveće i razne objekte u nekim delovima zemlje.

Nekoliko ljudi u Ljubljani lakše je povređeno, dok su u Kranju vetrovi ogulili krovove sa 70-ak objekata, prenosi slovenačka agencija STA.

Podaci tamošnje Agencije za životnu sredinu pokazuju da su Ljubljani udari vetra išli do rekordna 102 kilometra na sat. Navodi se da je u blizini Blajvajsovog puta povređen motociklista kada ga je udarila reklamna tabla svučena sa puta, dok je u parku Tivoli drvo je palo na ženu i lakše je povredilo.

Printscreen YouTube/Weather News Europe

 

U Rakuševoj ulici vetar je odneo gips kartona sa gradilišta, koji je udaro u automobil, pri čemu je suvozač lakše povređen.

STA ističe da je vetar nosio kante za smeće, bilborde, crepove sa krovova, saobraćajne znakove, građevinski materijal, dok je deo krova ljubljanskog porodilišta UKC bio otkriven, ali je uglavnom vraćen na svoje mesto.

Printscreen YouTube/Weather News Europe

 

Komandir kranjske vatrogasne jedinice Andraž Šifrer rekao je da je više od 150 vatrogasaca na terenu kako bi se izborili sa situacijom.

"Uglavnom su to nepokriveni krovovi, pokidani kablovi, dok je drveće padalo na puteve i vozila", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa