Region

Uhapšena bivša direktorka "Plantaža 13. jul" Verica Maraš

Komentari

Autor: FoNet, RTCG

24/08/2022

-

11:34

Uhapšena bivša direktorka "Plantaža 13. jul" Verica Maraš
Uhapšena bivša direktorka "Plantaža 13. jul" Verica Maraš - Copyright Printskrin/Youtube/Ministarstvo poljoprivrede Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Bivša izvršna direktorka kompanije "Plantaže 13. jul" Verica Maraš uhapšena je jutros po nalogu Specijalnog tužilaštva, objavila je Radio-televizija Crne Gore.


Maraš je vodila "Plantaže" između 2008. i 2020. godine. Protiv nje je podneto više krivičnih prijava. Maraš je uhapšena po nalogu Specijalnog tužioca Vukasa Radonjića, navode "Vijesti".

"Specijalnom policijskom odjeljenju je dat obavezujući nalog za lišenje slobode V.M.,zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvršilaštvu učinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", izjavio je Radonjić "Vijestima".

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je povodom današnjeg hapšenja bivše direktorke Plantaža Verice Maraš, da pravda u Crnoj Gori više ne može biti zaustavljena.

"Pored očiglednog pokušaja da se rušenjem vlade zaustavi pravda i izbegne odgovornost, institucije iako u otežanim okolnostima ipak funkcionišu. Nas možda i možete zaustaviti, ali pravdu više ne možete. Zakon će važiti jednako za sve", napisao je Adžić na Tviteru.


U okviru ove istrage su u julu uhapšeni nekadašnji predsednik i članovi Odbora direktora Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman i drugi, podsećaju "Vijesti", a tada je najavljeno da će tužilaštvo proširiti istragu i na Maraš.

Maraš je zaposlena u kompaniji od 1985. godine, 17 godina je obavljala funkciju finansijskog direktora, a na poziciji izvršnog direktora kompanije bila je u periodu od 2008. do 2018. godine, nakon čega joj je produžen menadžerski ugovor za period od pet godina. Sa te funkcije je razrešena u oktobru 2020. godine, na lični zahtev.

Prema poslednjem izveštaju o imovini, dostavljenom 2021. godine, Maraš je prijavila da ima četiri stana u svom vlasništvu. Takođe, poseduje i garažu od 12 kvadrata. Maraš je u "Plantažama" primala platu od 7.367 evra.

Državna revizorska institucija u septembru 2020. je dala dvostruko negativno mišljenje na poslovanje i rad kompanije, koje se odnosi na 2018. i 2019. godinu, nakon čega je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo novu istragu. Maraš je, nakon toga, podnijela ostavku i postala savjetnica, a za izvršnog direktora je izabran Miroslav Vuković, dotadašnji direktor pravnog sektora.

Komentari (0)

Evropa