Region

Budvanski hotel u kojem se otrovalo 96 turista nije imao dozvolu za rad

Komentari

Autor: Dan

28/08/2022

-

10:32

Budvanski hotel u kojem se otrovalo 96 turista nije imao dozvolu za rad
Budvanski hotel u kojem se otrovalo 96 turista nije imao dozvolu za rad - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Skoro sto turista smeštenih u hotelu "Loza" zatražili su pomoć u Hitnoj pomoći u Budvi i bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju zbog trovanja hranom. Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela, jer nema odobrenje za rad, prenosi portal "Dan".

V.d. direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević potvrdila je u subotu uveče za "Dan" da je turistička inspekcija Uprave za inspekcijske poslove počeka pečaćenje hotele "Loza", restorana i soba.

Ona je navela da se hotel pečati jer nema odobrenje za rad. Uprava je obavestila Osnovno tužilaštvo u Kotoru i Centar bezednosti Budve.

Turističkoj inspekciji je ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel, a sedmi put je pečat skinut zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu. Turisti otrovani hranom bili su smešteni u ovom hotelu, ali još nije utvrđeno kako je i gde došlo do trovanja.

Zatvoren je restoran, a sobe se pečate nakon što ih gosti napuste.

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana "Loza" i zabranila služenje hrane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa