Region

Nastavlja se kriza u Crnoj Gori: Samo Abazović došao na sastanak kod Krivokapića, premijer nije pozvan na razgovore u Skupštini

Komentari

Autor: RTCG, Euronews

24/06/2021

-

08:46

Nastavlja se kriza u Crnoj Gori: Samo Abazović došao na sastanak kod Krivokapića, premijer nije pozvan na razgovore u Skupštini
Nastavlja se kriza u Crnoj Gori: Samo Abazović došao na sastanak kod Krivokapića, premijer nije pozvan na razgovore u Skupštini - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Lideri partija parlamentarne većine nisu se juče pojavili na sastanku koji je ranije, u cilju postizanja dogovora i prevazilaženja aktuelne političke krize, predložio premijer Zdravko Krivokapić, piše Pobjeda. Za danas je u Skupštini Crne zakazan sastanak lidera stranaka parlamentarne većine, a nakon krize vlasti koja je eskalirala opozivom ministra pravde Vladimira Leposavića i usvajanjem nove rezolucije o Srebrenici. Na današnji sastanak nije pozvan Krivokapić.

Sastanak koji je trebalo da bude održan juče ujutru je otkazan, je se pozivu premijera, kako saznaje Pobjeda, odazvao jedino lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović, koji je ujedno i potpredsednik Vlade.

Na sastanak nije došao ni lider Demokrata i predsednik Skupštine Aleksa Bečić, jer je bio na službenom putu u Antaliji.

Premijerov poziv u startu su odbili lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević jer oni, kako su ranije rekli, ne žele da pregovaraju sa Zdravkom Krivokapićem.

"Ne dolazi u obzir bilo kakav sastanak sa Krivokapićem, jer je DF već saopštio šta misli o njemu. On nema našu podršku i ovaj sastanak je bio zakazan da bi se poremetio ovaj današnji", saopšteno je Pobjedi iz DF-a.

Premijerov poziv odbili su i lideri Socijalističke narodne partije i Demosa Vladimir Joković i Midrag Lekić.

Oni smatraju da pree razgovora sa premijerom treba da se održi sastanak lidera parlamentarne većine koji su oni inicirali i koji je najavljen za danas u Skupštini.

"Obavestio sam premijera da prvo treba održati sastanak parlamentarne većine, a potom odlučiti šta dalje", rekao je Joković.

U međuvremenu su pale teške međusobne optužbe za izdaju dogovorenih principa, kao i optužbe ko na vlast vraća DPS Mila Ðukanovića.

Inicijativu za sastanak su pokrenuli lider SNP-a Vladimir Joković i Demosa Miodrag Lekić, a glavna tema je put i način izlaska iz nastale političke krize.

Poslanici najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta, njih 27 uskratilo je podršku premijeru Zdravku Krivokapiću i odlučili su da ubuduće ne prisustvuju plenarnim zasedanjima.

Kriza u vladajućoj koaliciji eskalirala je opozivom ministra pravde Vladimira Leposavića i usvajanjem nove rezolucije o Srebrenici. 

Usledili su zahtevi Demokratskog fronta za smenu premijera i Vlade. S druge strane protiv smena i novih izbora izjasnili su se premijer predsednik parlamenta i potpredsednik Vlade Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa