Region

"Nisam neko ko blokira nešto u BiH": Dodik razgovarao sa Varheljijem

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2022

-

15:00

"Nisam neko ko blokira nešto u BiH": Dodik razgovarao sa Varheljijem
"Nisam neko ko blokira nešto u BiH": Dodik razgovarao sa Varheljijem - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Institucije na nivou BiH rade na rešavanju pitanja koja su direktni uslov za njen kandidatski status u EU istakao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u današnjem telefonskom razgovoru sa komesarom EU za politiku susedstva i proširenje Oliverom Varheljijem.

Dodik je zahvalio Varheljiju na razumevanju situacije u BiH i dodao da su u toku aktivnosti na donošenju zakona koji se tiču direktnih uslova i prioriteta koje je postavila EU pred BiH.

Dodik je istakao da će se u tom pogledu zalagati za rešavanje svih pitanja koja su od značaja ne samo za evropski put BiH, već i za građane Republike Srpske i Federacije BiH.

"Učiniću sve što je do mene i Republike Srpske da se ta pitanja što pre reše na doborbit svih nas. Ja nisam neko ko blokira bilo šta u ovoj zemlji i mislim da BiH može da živi samo ako ima čist račun, a ako nema čistih računa to samo pravi dodatne probleme", rekao je Dodik, prenela je Srna.

Varhelji je naveo da je primetan trud i da treba nastaviti u tom pravcu kako bi BiH dobila sredstva iz evropskih fondova.

Komentari (0)

Evropa