Region

U Skupštini Crne Gore održan sastanak DPS-a sa ambasadorima EU, SAD i Velike Britanije

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2022

-

16:36

U Skupštini Crne Gore održan sastanak DPS-a sa ambasadorima EU, SAD i Velike Britanije
U Skupštini Crne Gore održan sastanak DPS-a sa ambasadorima EU, SAD i Velike Britanije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Crne Gore danas je održan sastanak predstavnika DPS-a i nekoliko stranaka tradicionalnih koalicionih partnera ove stranke sa ambasadorima EU, SAD i Velike Britanije u Podgorici, a poslanici su rekli da je sastanak bio kvalitetan i konstruktivan i da je bilo reči o modalitetima nove vlade.

"Mislim da je dobro u ovakvim situacijama da potpuno otvoreno razgovaramo", rekao je poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša novinarima i istakao da je "ključ da u Crnoj Gori postoji politička stabilnost".

"Bez političke stabilnosti ne možemo da radimo sve stvari koje su potrebne da bi ova država suštinski išla napred", kazao je Mugoša.

Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković kazala je da je put Crne Gore u EU jedini ispravan. "Da bismo ušli u EU svi smo se saglasili da moramo raditi na dijalogu", rekla je Vuksanović Stanković.

Upitana da li je bilo reči o formiranju nove vlade, Vuksanović Stanković je rekla da će se videti koji će koncept biti zagovaran, tehnička ili politička vlada, ali da su opredeljeni i za vanredne izbore.

Poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić rekao je da je na sastanku sa ambasadorima razgovorano o modelima prevazilaženja situacije u kojem se crnogorsko društvo nalazi, sa fokusom na dijalog, preneli su podgorički mediji.

Razgovarali su, kazao je, o mogućim modelima i konceptima neke buduće vlade, ali da nije bilo konkretnih predloga, pre svega da li bi bio izvesniji model političke ili tehničke vlade sa oročenim mandatom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa