Region

Krivokapić: Bečić i ja smo se držali sporazuma do kraja, Dritan ga je izneverio, a DF ga nije podržavao

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2022

-

10:38

Krivokapić: Bečić i ja smo se držali sporazuma do kraja, Dritan ga je izneverio, a DF ga nije podržavao
Krivokapić: Bečić i ja smo se držali sporazuma do kraja, Dritan ga je izneverio, a DF ga nije podržavao - Copyright EPA-EFE/FILIP SINGER/BORIS PEJOVIC/Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić oglasio se o pregovorima koji traju među strankama pobednicama parlamentarnih izbora održanih 2020. godine.

Krivokapić je kazao da je nakon tih izbora 30. avgusta kada je posle 30 godina vlasti pobeđena Demokratska partija socijalista Mila Đukanovća na ovaj dan potpisan Sporazum tri lidera koalicija koje su dovele do prve smene vlasti u Crnoj Gori. U pitanju su lista "Za budućnost Crne Gore", čiji nosilac je bio Krivokapić, koalicija "Crno na bijelo" čiji nosilac je bio Dritan Abazović i Demokrate Alekse Bečića.

profimedia

Abazović, Krivokapić i Bečić prilikom potpisivanja sporazuma 2020. godine

"Gospodin Bečić i ja smo ga se držali do kraja, Dritan ga je izneverio, a DF ga nije podržavao", naveo je Krivokapić. "Sada novi (a skoro potpuno stari) Sporazum neka bude novi početak, bez ucena na dobrobit građana", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Podsetimo, partije pobednice parlamentarnih izbora 2020. godine sklopile su sporazum o ponovnoj saradnji nakon pada vlade Dritana Abazovića. Oni će u narednim danima dogovoriti najpre ko će biti na vodećim funkcijama u skupštini, a potom i ko će biti mandatar. Rok za dogovor je 19. septembar, a ako do dogovora ne dođe slede prevremeni parlamentarni izbori.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa