Region

Bečić: Za Demokrate je 30. avgust svetinja, borba i dalje traje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2022

-

16:48

Bečić: Za Demokrate je 30. avgust svetinja, borba i dalje traje
Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić I Aleksa Bečić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je povodom dve godine od političke promene u toj zemlji da je partija koju vodi na tim parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine dobila nalog od građana Crne Gore da pobedi i "stari režim i nove pomagače".

"Dve godine je prošlo. Cele dve godine od istorijske pobede. Od dana kada je Crna Gora jednom režimu rekla ne. Kada je jednom teroru rekla dosta je. Kada je rekla da je za promene. Za nas, taj dan je svetinja. Taj dan je bio jasan signal da sve što smo godinama radili nailazi na podršku naroda. Da je građanima dosta, da žele da krenemo napred. Od tog dana do dana današnjeg, desilo se mnogo toga. I dobrog i lošeg. I pravog i krivog. I svi smo svedoci toga da borba nije gotova. Da još traje i da će trajati još neko vreme", naveo je Bečić.

Kako je dodao, narod još uvek živi i radi sa tim danom u mislima. “Sa zavetom koji je tog dana potpisan”, navodi Bečić. Demokrate, ističe on, znaju šta su tog dana dobile od građana Crne Gore.

"Dobili smo nalog. Dali su nam zadatak. Da pobedu dovedemo do kraja. Da pobedimo i stari režim i nove pomagače, javne i tajne progonitelje. A znamo da nisu samo Demokrate taj zadatak dobile. Da su ljudi tu borbu prepoznali i u drugim evropskim snagama i partijama. I zato ih pozivamo da se sete šta i od koga su dobili 30. avgusta 2020. godine. Da se sete šta dugujemo građanima i građankama Crne Gore. I da taj zadatak izvršimo. Zajedno. Demokratski, evropski i evroatlantski. Živela Crna Gora”, poručio je Bečić.

Podsetimo, 30. agvusta 2020. godine na parlamentarnim izborima u crnoj Gori nakon 30 godina vlasti smenjena je Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića. Formirana je vlada čiji premijer je bio Zdravko Krivokapić. Danas je vlada Dritana Abazovića u tehničkom mandatu, a partije imaju rok do 19. septembra da formiraju novu vladu ili će se ići na nove izbore koje mora da raspiše predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, pozvao je ostale partije pobednice tog 30. agvusta da se ponovo sastanu 2. septembra kao bi dogovorile tehničku vladu čiji bi zadatak bio priprema za održavanje izbora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa