Politika

Krivokapić: Ministarstvo opet tražilo da se Božović udalji, a potom da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2022

-

21:16

Krivokapić: Ministarstvo opet tražilo da se Božović udalji, a potom da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru
Krivokapić: Ministarstvo opet tražilo da se Božović udalji, a potom da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru - Copyright AP Photo/Olivier Matthys

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je danas da je ministarstvo na čijem je čelu ponovo tražilo da se ambasador Srbije Vladimir Božović, koga su crnogorske vlasti proglasile personom non grata, "udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru".

"Ministarstvo vanjskih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Božović je prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posete patrijarha srpskog Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja tog grada i slave manastira Savina.

"Prvi put smo reagovali pre tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsjedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru", kazao je Krivokapić.

Komentari (0)

Srbija