Region

Nema dogovora o vladi u Crnoj Gori, Mandić: "U ovom sastavu iscrpljena sva sredstva"

Komentari

Autor: CdM, Vijesti

12/09/2022

-

20:35

Nema dogovora o vladi u Crnoj Gori, Mandić: "U ovom sastavu iscrpljena sva sredstva"
Nema dogovora o vladi u Crnoj Gori, Mandić: "U ovom sastavu iscrpljena sva sredstva" - Copyright Prinskrin/Facebook/Demokratski front

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici partija parlamentarne većine u Crnoj Gori nisu uspeli da se dogovore o izboru mandatara za sastav nove vlade i o sastavu novog skupštinskog rukovodstva.

"Dogovor se nije postigao. Konstatovali smo da su u ovom sastavu iscrpljena sva sredstva", kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić nakon četvrtog sastanka stare parlamentarne većine, prenose portal CdM.

Najavio je da će pozvati na još jedan sastanak predsednike stranaka koji nisu učestvovali u dosadašnjim razgovorima.

“Imali smo dva predloga, DF je kandidovao Andriju Mandića za premijersku funkciju u budućoj Vladi, a GP URA kandidovala je Dritana Abazovića. Sigurno je da je kandidat DF-a imao podršku političkih struktura koje broje 28 poslanika, a GP URA je imalo podršku devet poslanika. Kako su razgovori došli u nezavidnu situaciju, mi smo iz DF-a obavili konsultacije, i saopštili kolegama da smo spremni da odustanemo od mesta premijera, ali da dođemo do dogovora 41 poslanika”, kazao je Mandić.

Nažalost i pored odustajanja, kaže Mandić, dogovor se nije postigao. Istakao je da su “u ovom sastavu pregovarača iscrpljena sva sredstva”.

Mandić pak, kaže da misli da će do dogovora doći do četvrtka.

Sastanak predstavnika partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine održao se u Skupštini Crne Gore, kako bi pokušali da se dogovore o formiranju nove vlade i skupštinskog rukovodstva.

Sastanku su prisustvovali Branko Radulović, Andrija Mandić, Milan Knežević, Maksim Vučinić, Vladimir Joković, Marko Milačić, Goran Danilović, Miodrag Lekić, Zoran Mikić, Miloš Konatar, Srđa Pavićević, Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović.

Podsetimo, jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je u subotu, nakon trećeg sastanka “stare parlamentarne većine”, kazao da veruje da će danas biti postignut dogovor. Poslanik Demokrata Dragan Krapović je saopštio da ta stranka predlaže da na čelu vlade i Skupštine budu žene. S druge strane, šef poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloš Konatar iz GP URA je optužio Demokrate da prave teren da se dogovor ne postigne.

Komentari (0)

Evropa