Region

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljeni obdukcioni nalazi žrtava masovnog ubistva na Cetinju

Komentari

Autor: Vijesti

14/09/2022

-

14:39

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljeni obdukcioni nalazi žrtava masovnog ubistva na Cetinju
Tanjug/AP/Risto Bozović, Facebook/Socijaldemokrate Cetinje - Copyright Tanjug/AP/Risto Bozović, Facebook/Socijaldemokrate Cetinje

veličina teksta

Aa Aa

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljeni su odbukcioni nalazi žrtava Vuka Borilovića (34), koji je pucao na komšije na Cetinju, 12. avgusta, kazala je za "Vijesti" portparolka tog tužilaštva, viša tužiteljka Lepa Medenica.

Tužiocima, međutim, još nisu dostavljeni rezultati forenzičkih veštačenja tragova izuzetih nakon pucnjave na Cetinju, kada je Borilović ubio deset svojih komšija, nakon čega je ubijen.

Na osnovu tih rezultata tužioci treba da utvrde od čijeg metka je stradao ubica - ispaljenog iz policijskog ili pištolja Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, ili nekog sasvim drugog pištolja.

Medenica je objasnila da je tužilaštvo dalo nalog za obdukciju tela osam žrtava.

Obdukcioni nalaz tela Borilovića dostavljen je tužiteljki u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

"Više državno tužilaštva u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 08. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedeno lice zadobilo povrede u predelu tela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druga stradala lica još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih veštačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza veštačenja i objedinjavanja svih dokaza moći doneti odluka u predmetu", odgovorila je 19. avgusta rukovodilac i portparolka tog tužilaštva, viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina.

U pucnjavi na Cetinju stradalo je i dvoje dece, kada Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Na rasvetljavanju činjenica o tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno deset, a ranjeno šest ljudi, radi i tamošnje Osnovno državno tužilaštvo.

Oni, po nalogu vršiteljke dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maje Jovanović, utvrđuju da li je bilo propusta u postupanju pripadnika Intervente jedinice Centra bezbjednosti Nikšić, koja je tog dana bila angažovana na obezbjeđenju Cetinjskog manastira.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa