Region

Demokratski front: Građani Crne Gore nisu glasali da Vlada bude rezervni DPS

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/06/2021

-

23:34

Demokratski front: Građani Crne Gore nisu glasali da Vlada bude rezervni DPS
Demokratski front: Građani Crne Gore nisu glasali da Vlada bude rezervni DPS - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Građani Crne Gore 30. avgusta nisu glasali da Vlada bude rezervna Demokratska partija socijalista (DPS), nego da preslika njihovu volju iskazanu na izborima i da se to mora dogoditi, poručili su iz partije Demokratski front (DF).


Time su iz DF su reagovali na izjavu predsednika DPS-a Mila Ðukanovića u kojoj navodi da je svojih 30 godina života dao da bi "Crna Gora danas imala ovo što ima" i da će "njegovo potomstvo živeti u boljim uslovima od onih koje ja on nasledio".

Kako kažu, kada bi se krenulo sa "odlučnom demontažom koja podrazumeva da oni koji su opljačkali Crnu Goru budu iza rešetaka ili procesuirani, ne bi Ðukanoviću padalo na pamet da se tom izjavom ruga čitavoj Crnoj Gori”.

"Umesto diskontinuiteta, koliko juče je, u ime Zdravka Krivokapića i vlade, ministar Đorđe Radulović kazao da oni nastavljaju politiku od prije 30. avgusta, dakle politiku DPS. Ako su Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić odlučili da nastavljaju politiku DPS, što se vidi na svakom koraku, DF to sigurno neće dozvoliti", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da današnje ponašanje Ðukanovića jasno govori da je on "potpuno opušten", jer, kako se navodi, vidi da ovakva Vlada i stranke koje je podržavaju nastavljaju njegovu politiku, "a posebno onu antisrpsku".

Komentari (0)

Evropa