Region

Dodik najavio tužbu protiv CIK-a: Odluka o ponovnom brojanju glasova politički motivisana

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2022

-

18:26

Dodik najavio tužbu protiv CIK-a: Odluka o ponovnom brojanju glasova politički motivisana
Dodik najavio tužbu protiv CIK-a: Odluka o ponovnom brojanju glasova politički motivisana - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Odlukom o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske Centralna izborna komisija BiH ne poštuje zakon, izjavio je danas za RTRS kandidat za predsednika Srpske i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Zbog nepoštovanja zakona Dodik je najavio tužbu, rekavši da je odluka CIK-a politički motivisana.

Na hitnoj sednici CIK-a BiH doneta je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske zbog, kako su naveli "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti", saopšteno je ranije danas iz CIK-a posle sednice.

Predsednik CIK-a Suad Arnautović rekao je da je CIK jutros održao kolegijum na kojem je komisija razmotrila primedbe i prigovore na tok izbornog procesa u Republici Srpskoj za predsednika i potpredsednika Republike Srpske.

Na osnovu 98,03 odsto obrađenih biračkih mesta, kandidat SNSD-a Milorad Dodik vodi sa 291.915 glasova ili 48,14 odsto, dok Jelena Trivić iz PDP-a ima 262.969 glasova ili 43,37 odsto.

I Dodik i Trivić su proglasili pobedu na izborima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa