Region

Knežević traži da se skine oznaka tajnosti sa slučaja "državni udar": Tvrdi da ga državna služba prisluškuje 7 godina

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

12:17

Knežević traži da se skine oznaka tajnosti sa slučaja "državni udar": Tvrdi da ga državna služba prisluškuje 7 godina
Knežević traži da se skine oznaka tajnosti sa slučaja "državni udar": Tvrdi da ga državna služba prisluškuje 7 godina - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera DF i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore, Milan Knežević, na današnjoj sednici je zatražio skidanje tajnosti sa slučaja "državni udar" iz 2016., jer je, kako je naveo, svima jasno da je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) mehanizam DPS-a u obraćčunu da DF-om, srpskim narodom i SPC, te da je planirano hapšenje Andrije Mandića i njega.

“Andrija Mandić i ja se punih sedam godina nalazimo pod merama tajnog nadzora. Osim prisluškivanja Andrije Mandića, ANB je pružila potpunu logistiku u kreiranju i sceniranju lažnog državnog udara i tražim da se organizuje posebna sednica na kojoj ćemo skinuti tajnost podataka sa tog slučaja. Da vidimo ko je iznajmio kuću visokog policijskog funkcionera Siniše Stojkovića, da li je to bio Dejan Peruničič, ko ju je plaćao i ko je ozvučio, a ja tvrdim da je to ANB”, kazao je Knežević.

Bivšeg direktora ANB prozvao da je registrovani agent CIA

On je rekao i da je smenjeni direktor ANB Savo Kentera "registrovani agent CIA" i da su ga na to mesto postavili takođe smenjeni ministri Raško Konjević i Ranko Krivokapić "na čajanci u Atlanstkom savezu", preneo je portal RTCG.

"Došao je na čelo Agencije za nacionalnu bezbednost i na taj način uspĺo da počne äda sanja svoj dečački san o lovu na Srbe, Ruse, sveštenike SPC, političke lidere i organizacije koje imaju išta srpsko”, kazao je Knežević i otkrio da je, kako je naveo, plan bio da se "predstavi ruski maluticaj u Crnoj Gori na način što će se odraditi hapšenje Sekulovića i njegovog kuma i omogućiti proterivanje ruskih diplomata".

Kentera je, tvrdi Knežević, uz spisak Rusa kojima je zabranjen ulazak u CG dodao spisak srpskih državljana koji ne mogu da uđu u zemlju.

"Kada su to partnerske službe dobile i kada su videle da (portal) Borba piše protiv malignog ruskog utiaja, i kada su videli Ruse, a onda Srbe, više se nisu bavili da li je procena urađena na pravi način. Samo su saopštili - nastavite akciju. A akcija je nastavljena na način da je planirano hapšenje Andrije Mandića i mene da je ostao na čelu ANB-a Savo Kentera”, kazao je Knežević.

Rekao je da bi takođe voleo da se skine tajnost sa podataka o slučaju "Belveder" i da, kako je naveo, “vidi veseli srpski rod i ostali rodovi u Crnoj Gori kakvo je svetlo bačeno na njih 5. septembra prilikom ustoličenja vladike Joanikija".

Odbor na sedici koja je u toku saslušava predsednika vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, a na dnevnom redu je i razrešenje Konjevića i Krivokapića.

Komentari (0)

Evropa