Region

Sprovedena policijska akcija "List": Uhapšene tri osobe zbog podmićivanja na izborima u Republici Srpskoj

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

13:29

Sprovedena policijska akcija "List": Uhapšene tri osobe zbog podmićivanja na izborima u Republici Srpskoj
Sprovedena policijska akcija "List": Uhapšene tri osobe zbog podmićivanja na izborima u Republici Srpskoj - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Tri osobe iz Laktaša i Banjaluke uhapšena su u okviru policijske akcije "List" zbog sumnje da su počinila krivično delo podmićivanje pri izborima ili glasanju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republika Srpske.

Uhašeni su A.T. iz Laktaša, B.S. i S.D.Š. iz Banjaluke, saopšteno je iz MUP-a Srpske. Kako RTRS nezvanično saznaje među uhapšenima je Aleksandar Trninić, novoizabrani poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Uhapšeni B.S. je policijski službenik MUP-a, i biće suspendova, a protiv njega podnet zahtev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Trninić je, podseća se, bio uhapšen u Gradišci i krajem septembra, zajedno sa još tri osobe. Policija je kod njih tada pronašla 10.000 evra i promotivni materijal SDS-a.

CIK Dodika proglasio pobednikom izbora za predsednika Republike Srpske

Podsetimo, juče je završeno ponovno kontrolno brojanje glasova za predsednika i potpredsednike Republike Srpske nakon čega je utvrđeno da je najviše glasova dobio kandidat SNSD-a Milorad Dodik, potvrdila je Centralna izborna komisija.

Jedan od potpredsednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, nakon ponovljenog prebrojavanja glasačkih listića je Davor Pranjić. Izveštaj o ponovnom brojanju glasova je usvojen na 73. sednici Centralne izborne komisije BiH, ali ne jednoglasno.

Glavni centar za brojanje u Zetri je u prethodnom periodu ponovo prebrojao glasove sa više od 2.000 biračkih mjesta za nivo predsednika RS prilikom čega su utvrđene različite nepravilnosti kao što je pogrešno pakovanje listića i džakova, nedostatak džakova, falsifikovani listići i slično, prenosi Klix.ba.

O svim nepravilnostima obavešteno je Tužilaštvo BiH.

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da će ta stranka uložiti žalbu na današnju odluku CIK.

Komentari (0)

Evropa