Region

CIK danas o ponovnom brojanju glasova: Ističe rok za odluku o predsedniku Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2022

-

07:45

CIK danas o ponovnom brojanju glasova: Ističe rok za odluku o predsedniku Republike Srpske
CIK danas o ponovnom brojanju glasova: Ističe rok za odluku o predsedniku Republike Srpske - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas će na sednici u 14 časova analizirati izveštaj Glavnog centra za brojanje i doneti odgovarajuće odluke u vezi sa rezultatima ponovnog brojanja glasova na izborima za predsednika i potpredsednike Republike Srpske, najavio je predsednik CIK-a Suad Arnautović.

Kako prenosi RTRS tokom 14 dana ponovo su brojani glasački listići sa 2.239 biračkih mesta u Republici Srpskoj. Ako danas CIK BiH objavi preliminarne rezultate izbora za predsednika RS, teku rokovi od tri dana za žalbe i prigovore.

CIK je obavezan da 30 dana od izbora, dakle do 2. novembra, objavi konačne rezulate za sve nivoe vlasti u BiH, uključujući i predsednika i potpredsednike Republike Srpske.

Član CIK-a BiH Željko Bakalar saopštio je na sednici da je Sud BiH odbio zahtev Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na čijem je čelu Milorad Dodik, da se naredba o kontrolnom brojanju proglasi nezakonitom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa