Region

Trivić: Neću priznati rezultate već ću tražiti da se izbori ponove, isteraćemo ovo na čistac

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2022

-

12:23

Trivić: Neću priznati rezultate već ću tražiti da se izbori ponove, isteraćemo ovo na čistac
Trivić: Neću priznati rezultate već ću tražiti da se izbori ponove, isteraćemo ovo na čistac - Copyright Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

veličina teksta

Aa Aa

Kandidatkinja opozicije za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić izjavila je danas da neće priznati rezultate glasanja po kojima je lider SNSD-a Milorad Dodik na korak do pobede.

"Predsednik biračkog odbora priznao da je dopisao moje glasove drugom kandidatu! Pronalazimo na desetine biračkih mesta na kojima ja kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, imam ili 0 glasova ili jako mali broj glasova (1 ili 2), a da se moji glasovi upisuju drugim kandidatima sa liste za predsednika",objavila je Trivić na Fejsbuku.

"Uz preko 32.000 nevažećih listića na do sada obrađenom materijalu, brojnim neregularnostima u Doboju, Zvorniku i Peijedoru, ali i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti "slepih" ljudi, pokazivača, isterivanja posmatrača sa biračkog mesta,otvaranja vreća tokom noći, menjanja zapisnika...", navela je Trivićeva.

Sve ovo su, kaže ona, razlozi zbog kojih neće priznati izborne rezultate za nivo predsednika Republike Srpske i insistiraćemo snažno i ići prema CIК-u da se izbori ponove.

"Naš pravni tim sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama, a iskoristićemo sva civilizovana i demokratska sredstva da ovo isteramo na čistac kako bi bila ispoštovana narodna volja", poručila je Jelena Trivić.

Podsetimo, prema 90 odsto prebrojanih glasova Dodik ima 268.635 glasova, a Trivić 240.353.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa