Region

Opozicija predala krivične prijave protiv SNSD i NN, tvrde da je u Repubici Srpskoj bilo krađe glasova

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

15:00

Opozicija predala krivične prijave protiv SNSD i NN, tvrde da je u Repubici Srpskoj bilo krađe glasova
Opozicija predala krivične prijave protiv SNSD i NN, tvrde da je u Repubici Srpskoj bilo krađe glasova - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici PDP-a, SDS-a i Liste za pravdu i red - Nebojša Vukanović predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivične prijave protiv SNSD-a i N.N. lica zbog, kako tvrde, izborne krađe.

Potpredsednik PDP-a Jelena Trivić navela je da je reč o "manjoj krivičnoj prijavi" koja se odnosi na SNSD i N.N. lica koja se vide na određenim video- snimcima, prenosi Srna.

"Želim da najavim jednu, uslovno rečeno, veliku prijavu koja će obuhvatiti nekoliko stotina ljudi koji su učestvovali u organizovanoj i sprovedenoj nameri izborne pljačke. To će biti predato institucijama sledeće sedmice", rekla je Trivićeva novinarima.

Na novinarsko pitanje da li je opcija ponavljanje izbora za predsednika Republike Srpske, Trivićeva je odgovorila potvrdno. Funkcioner SDS-a Nedeljko Glamočak pozvao je Republičko javno tužilaštvo i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da rade svoj posao.

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović smatra da rezultat opštih izbora koji se želi prikazati nema veze sa stvarnom voljom građana.

U Glavnom centru za brojanje glasova birača u dvorani Zetra u Sarajevu nastavljeno je ponovljeno brojanje listića sa izbora za predsednika, odnosno potpredsednika Republike Srpske i trenutno su prebrojani glasovi u Banjaluci, a u toku je brojanje za područje Bijeljine, prenose Nezavisne novine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa