Region

Milanović: Dodik je srpski patriota nezavisan od Beograda, takvog želim za suseda u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

14:42

Milanović: Dodik je srpski patriota nezavisan od Beograda, takvog želim za suseda u BiH
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas da nije tačno da je negirao "genocid u Srebrenici" pred srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, za koga je rekao da je "srpski patriota" koji je "nezavisan čak i od Beograda", odnosno srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

“Sud je presudio da je to genocid. Treba biti delikatan, jer to je samo jedan sud. Postoje puno veći zločini po nepravdi i trajanju. Kao što nama deo Srba lepi etiketu za Jasenovac - a to sam zamolio Dodika da spusti loptu, tako sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom”, upitao je Milanović u razgovoru s novinarima u Gospiću.

O Dodikovoj pobedi za predsednika Republike Srpske na izborima u BiH, Milanović je kazao da su "i sada ga pokušali da ga pokradu i to je grozno".

"Dodik je srpski patriota, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i nezavisni, čak i od Beogradu, i takvog Srbina želim za suseda u BiH. Jelena Trivić - pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika", naveo je Milanović, prenela je zagrebačka N1 televizija.

"Dodik ne da nije na daljinskom upravljaču Aleksandra Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan i s takvim ljudima nije lako, ali se može. Ovo drugo je sve kupljeno i to prljavim novcem", dodao je Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa