Region

Viši sud u Podgorici: Petar Lazović ipak ostaje u pritvoru, nije prihvaćeno milionsko jemstvo za izlazak na slobodu

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2022

-

17:02

Viši sud u Podgorici: Petar Lazović ipak ostaje u pritvoru, nije prihvaćeno milionsko jemstvo za izlazak na slobodu
Viši sud u Podgorici: Petar Lazović ipak ostaje u pritvoru, nije prihvaćeno milionsko jemstvo za izlazak na slobodu - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Uhapšeni službenik crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petar Lazović ostaje u pritvoru, odlučio je danas Viši sud u Podgorici. Viši sud je prihvatio je žalbu Specijalog državnog tužilaštva (SDT) o prihvatanju jemstva i puštanje Lazovića iz pritvora.

U saopštenju se navodi da je Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici ukinulo rešenje sudije za istragu ovog suda kojim se prihvata jemstvo od branioca okrivljenog Petra Lazovića, koji se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, procenjene ukupne vrednosti više od 1,5 miliona evra, kao i gotovog novca u iznosu od 100.000 evra u vlasništvu Lazovićevog oca.

Petru Lazoviću su, navodi se, izrečene mere nadzora kojima mu se zabranjuje zabrana napuštanja glavnog grada uz obavezu povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave, te naložilo sudiji za istragu ponovno odlučivanje, saopšteno je iz Višeg suda.

Veće Višeg suda u Podgorici je 16. novembra usvojilo predlog odbrane da se uz milionsko jemstvo ukine pritvor Lazoviću.

Prema informacijama podgoričkih Vijesti tadašnju odluku o prihvatanju jemstva za pritvorenog Lazovića usvojilo je veće sudije Suzane Mugoše. Ranije je ponuđeno jemstvo u vrednosti 1.239.000 evra.

Viši sud u Podgorici je, krajem oktobra ove godine, odbio jemstvo koje je ponuđeno kao garancija da se Lazović brani sa slobode, ali je odbrana osumnjičenog uložila žalbu. SDT sumnjiči agenta tajne službe da je imao veze sa pripadnicima kavačkog klana, te da je navodno učestvovao u međunarodnom švercu narkotika.

Komentari (0)

Evropa