Region

Ponovo prekinuti lokalni izbori u Šavniku, po osmi put će se glasati naredne nedelje

Komentari

Autor: FoNet/Tanjug/RTCG

04/12/2022

-

09:43

Ponovo prekinuti lokalni izbori u Šavniku, po osmi put će se glasati naredne nedelje
Ponovo prekinuti lokalni izbori u Šavniku, po osmi put će se glasati naredne nedelje - Copyright Wikipedia.org/BuhaM

veličina teksta

Aa Aa

Glasanje na lokalnim izborima u Šavniku, koje se ove nedelje održavalo po sedmi put, prekinuto je na oba biračka mesta, a naredni izbori biće održani 11. decembra.

Izbori su obustavljeni prvo na biračkom mestu u zgradi opštine, dva sata od otvaranja glasačkog mesta, nakon što član biračkog odbora nije dozvolio jednom biraču da glasa.

Potom je glasanje obustavljeno i na drugom biračkom mestu u selu Kruševice iz istog razloga, preneo je RTCG.

Glasanje na biračkim mestima na oba biračka mesta definitivno prekinuto nakon zasedanja Opštinske izborne komisije, na kojoj su četiri člana glasala za nastavak glasanja, dok je isto toliko članova komisije bilo protiv.

U zgradi Opštine Šavnik pravo glasa ima 483 birača i selu Kruševice 58 birača, a naredni izbori na ova dva biračka mesta biće održani 11. decembra.

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gde se svake sedmice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenta, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nisu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Glavni politički protivnici, dosadašnja gradska vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista i Demokratski front i Demokrate, s druge, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa, navodi RTCG.

Od 23. oktobra nedeljom su u Šavniku zatvoreni ugostiteljski objekti, dok je na ulicama prisutan veliki broj policajaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa