Region

Bačena bomba u dvorište kuće načelnika zatvora u Spužu: "Ministar rekao da će me zaštititi, evo kako me zaštitio"

Komentari

Autor: Vijesti, RTCG

04/12/2022

-

16:41

Bačena bomba u dvorište kuće načelnika zatvora u Spužu: "Ministar rekao da će me zaštititi, evo kako me zaštitio"
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Načelniku Istražnog zatvora Predragu Spasojeviću bačena eksplozivna naprava u dvorište kuće, ali ovog puta nije eksplodirala.

Prema saznanjima "Vijesti" očekuje se dolazak kontradiverzione ekipe Uprave policije koja će ukloniti neaktiviranu eksplozivnu napravu. Spasojeviću je u četvrtak 1. decembra oko 20.20 časova kod ograde kuće aktivirana ručna bomba.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija optužili su organizovane kriminalne grupe da na taj način pokušavaju da ih spreče da zavedu red u zatvoru, poručivši im da u tome neće uspeti.

Spasojević je kazao za Portal RTCG da je izuzetno nezadovoljan reakcijom institucija sistema na napade na njegovu imovinu, i optužio ih da su ili nesposobni ili korumpirani.

"Apsolutno sam nezadovoljan odgovorom institucija na ovu situaciju. Očigledno su institucije ili nesposobne ili korumpirane. Ne može niko da me ubedi da ne mogu da reše ovo, ovo je veoma jednostavna stvar. Imali su sumnjive ljude, imali su organizovanu grupu koja je to mogla da uradi, imali su mesto, vreme, način izvršenja i nisu reagovali. U pitanju je ili nesposobnost ili korupcija. Drugo ne može biti ništa", kazao je Spasojević.

Spasojević je saopštio da bi ovaj slučaj rešila "milicija", i zahvalio policijskim službenicima iz Danilovgrada. Međutim, kako kaže "nadležni iz UP, iz Tužilaštva, nadležni koji treba da se zauzmu za ovo, nisu se zauzeli".

"Dobio sam brojne podrške, ministar je rekao da će me zaštiti i evo kako me zaštitio. Podrška je jedno a rad na terenu je drugo", kazao je Spasojević.

Dodao je da je zabrinut za bezbednost svoje porodice.

Komentari (0)

Evropa