Region

Dodik i Konaković zajedno na fotografiji, reakcije burne: "Teži put traži hrabrost i spremnost na bolne kompromise"

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2022

-

10:15

Dodik i Konaković zajedno na fotografiji, reakcije burne: "Teži put traži hrabrost i spremnost na bolne kompromise"
Elmedin Konaković i Milorad Dodik - Copyright Twitter/@MiloradDodik

veličina teksta

Aa Aa

Zajednička fotografija predsednika SNSD i Republike Srpske Milorada Dodika i predsednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića, koji su zajedno u Laktašima gledali košarkašku utakmicu u okviru ABA lige izazvala je brojne reakcije u javnosti BiH.

Dodik je, naime, sinoć na Tviteru uz zajedničku fotografiju sa Konakovićem napisao da su razgovarali o formiranju Saveta ministara BiH.

Kasno sinoć oglasio se i Konaković na Fejsbuku komentarišući susret sa Dodikom.

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otera godišnje iz naše zemlje jedan celi, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro. Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini”, naveo je Konaković.

Zatim je dodao da je to "teži put zato jer nema jeftinih poena".

"Traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise. Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva doneti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad nauštrb domovine. Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Saveta ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata", zaključio je Konaković.

Komentari (0)

Evropa